Nyheter
Stäng

Träna smart – inte hårt 9/2

Inlagd 2018-01-25 av BHA i Nyheter

Hur kan man utgå från fysiologisk stress som primär markör för hur man som tränare eller aktiv ska styra träningen för att få optimal balans på träningens stimulans och respons? Blekinge Health Arena ger dig en unik chans att möta elittränaren, idrottsfysiologen och testledaren Johan Hellström som har utvecklat ett system som identifierar den högsta potenta verkan för fysisk utveckling.

Johan Hellström har en bakgrund som elitaktiv på landslagsnivå som triathlet, elitaktiv inom cykling samt förbundskapten för svenska landslaget i triathlon. Johan arbetar idag som idrottsfysiolog och testledare med SHL-lag, Tre Kronor-spelare, cykel– och triathlonproffs, skidskyttar, landslagskanotister m fl.

I sitt arbete har Johan en stor kunskapsbas från ett flertal idrotter och tränare och därmed olika typer av aktivas fysiologiska profiler på högsta nivå som har olika krav och mål. Därmed har han också lyckats hitta en röd tråd i både träningsmetod, intensitets-distribuering samt periodisering som har den högsta potenta verkan för fysisk utveckling – ett system som Johan idag kallar inofficiellt, 3TS (3 träningssystem). Detta system är i princip mer ett resultat efter många års ”trial and error” som idag ligger som en grund till all träning Johan ordinerar. Principen appliceras också i utbildningsdelar inom träning där Johan är en flitigt anlitad gästföreläsare på olika tränarutbildningar.

Kostnad: 200 kr inklusive fika
Anmälan sker här

Varmt välkomna!